Yritys

Metener Oy on perustettu vuonna 2001 ja se on Kalmarin suvun 100 % omistama perheyritys. Metenerin kotikunta on ollut alusta saakka Laukaa ja toimipiste on sijainnut aina Kalmarin tilan kupeessa, mikä on mahdollistanut aktiivisen, jatkuvan tuotekehityksen. Kalmarin tilalla on ollut biokaasulaitos vuodesta 1998 ja biokaasun tankkausasema vuodesta 2002. Biokaasulämmöllä lämpiää iso konehalli, jossa syntyvät paitsi koereaktorit myös niiden toimintaa tukevat laboratorioanalyysit. Metallitöitä varten löytyy tarvittava laitteisto ja Metenerin työntekijöillä on osaamista biokemiasta konetekniikkaan ja automaatioon. Yrityksellä on A-luokan kaasuasennusluvat ja kahdella henkilöllä maakaasun käytönvalvojan pätevyydet.

Yritystä ovat vieneet eteenpäin innovaatiot. Kiinnostus tekniikkaan, keksimisen ilo ja biologian yllätyksellisyys. Kun kaikki vielä tähtää puhtaampaan tulevaisuuteen ja ympäristön kannalta kestävään energiantuotantoon, innovaatioilla on todella merkitystä.

Testaamme etukäteen kaiken mitä myymme, laitosta ei tehdä ellei olla varmoja biomassan soveltuvuudesta prosessiin ja millä suhteilla mikäkin toimii. Metenerin vahvuus on käytännönläheisyys, tutkimusyhteistyö sekä tekninen ja biologinen osaaminen.

Tulevaisuudessa näemme maatilat, joille energiantuotanto tuo tuloa ja tarjoaa kokonaan uuden tuotantosuunnan. Biotalous lähtee maataloudesta, ravinteiden kierrosta ja biomassojen hyödyntämisestä. Puhumme hajautetun energiantuotannon puolesta ja olemme tätä viestiä vieneet päättäjille jo kaksikymmentä vuotta.

Täältä voit lukea IEA:n julkaiseman menestystarinan (englanniksi) Kalmarin maatilasta, josta on lähtöisin myös Metener Oy toiminta:

http://www.motiva.fi/files/7682/success-story-kalmari2012.pdf