Olemme saaneet kyselyjä, onko Nivoksen Palopuron tankkausaseman auki. Palopuron Biokaasu Oy:n biokaasulaitos on täydessä tuotannossa ja asema auki! Laitos lämpiää biokaasulla ja lisäksi biokaasua johdetaan Nivoksen tankkausasemalle sekä Knehtilän tilalle. Palopuron Biokaasu Oy:n omistaa Nivos Energia Oy. Muita osakkaita ovat Knehtilän tila, Lehtokummun tila ja Metener. Metener toimitti Palopuron biokaasulaitoksen ja tankkausaseman Nivokselle vuonna 2018.

Palopurossa oli viime vuoden lopulla noin kahden kuukauden huoltokatko johtuen hajunkäsittelyn vaatimista parannuksista. Nivoksen sivuilla on tästä uutinenhttps://www.nivos.fi/hyvinkaan-palopuron-biokaasun-tankkausasema-on-kiinni

Biokaasun tuotannossa syntyy kaikilla laitoksilla rikkivetyä, mikä on normaali ilmiö. Joillain laitoksilla on paikallisista olosuhteista riippuen tarve tehokkaampaan hajunkäsittelyyn. Palopurossa tätä on nyt tehostettu huoltokatkon aikana ja nyt tuotanto jatkuu normaalisti ja asema on auki.

Ajantasaisen tiedon Nivoksen Palopuron tankkausaseman kaasunpaineesta (kaasun saatavuudesta) saa täältä: https://kaasu.nivos.fi/. Nivos Energia on hienosti ensimmäisenä Suomessa ottanut käyttöön reaaliaikaisen kaasuvaraston paineen tiedottamisen, mikä parantaa läpinäkyvyyttä ja palvelua tankkaajille! Metener Oy on tätä soveltanut tämän jälkeen myös Joutsan Ekokaasu Oy:n tankkausasemalla. Käytäntö on hyvä ja kannatettava jokaisella kaasuasemalla.

Palopurossa tankkaavien kannattaa liittyä myös kaasuautoilijan etumatkalle https://www.nivos.fi/kylla-haluan-ottaa-kaasuautoilijan-etumatkaa jolloin saa tiedotteita ja tarjouksia sähköpostilla tai tekstiviestillä!

Palopuron Biokaasu Oy laitos ja julkinen tankkausasema ovat osa agroekologista symbioosia, joka on ainulaatuinen maailmalla. Konsepti on herättänyt siinä määrin ihmetystä, että edelleen on runsaasti epäilijöitä sekä Suomessa että maailmalla, että toimiiko ketju oikeasti? Metener on teettänyt 3.osapuolella kaasun laadunvarmistuksen poistaakseen epäilykset (ks. kuva alla). Kaasun saatavuudesta tiedottaa Nivos Energia, jota Metener ei todellakaan ole lahjonut tähän eikä asemalle tuoda ulkopuolelta maakaasua! Asemalla tankataan 100% luomubiokaasua, joka tehdään kahdella panostoimisella kuivareaktorilla 700 metrin päässä luomutilojen nurmesta ja kuivalannoista. Tämä on mahdollista ja teknologia on valmista otettavaksi käyttöön Suomessa ja maailmalla laajemminkin!

Lisätietoja Palopuron biokaasulaitoksesta ja tankkausasemasta voi kysyä Sanna Kokkoselta, Palopuron Biokaasu Oy/Nivos Energia Oy, etunimi.sukunimi@nivos.fi