Biokaasun tankkausasema, Laukaa

Uutiset

Asemalle on uusittu maksupääte ja dispenseri ja tankkaus onnistuu tästä lähtien pankkikortilla! Aiempi asemakohtainen tankkauskortti ei ole enää käytössä.

 

Täysbiokaasun hinta 1,40 eur/kg (sis. Alv.) Hinta on pysynyt samana vuodesta 2016.

Sijainti

Metener Oy:n suunnittelema ja rakentama julkinen biokaasun tankkausasema sijaitsee osoitteessa:

Vaajakoskentie 104, 41310 Leppävesi (+62° 19′ 26.73″, +25° 52′ 21.04″).

Asema on hyvin saavutetavissa pohjois-eteläsuuntaiselle liikenteelle uuden Tikkakoski-Leppävesi-Vaajakoski tien ansiosta.

Aseman toiminta ja maksaminen

Tankkaus onnistuu pankkikortilla (debit, credit, lähimaksu).

 

Tankkausasema vastaa toiminnaltaan mitä tahansa maa/biokaasuasemaa eli mikäli näitä on käyttänyt, myös Metener aseman käyttö on helppoa.

Lisätietoa polttoaineesta:

Mitä kaasua?

Biokaasua syntyy mikrobitoiminnan tuloksena eloperäisestä aineesta hapettomissa oloissa.

Liikenteeseen myytävä biokaasu on tehty mm. karjanlannasta, elintarviketeollisuuden sivutuotteista (panimon mäski, meijerin maitojäte), ylijäämänurmesta ja oljesta, jotka ovat peräisin Kalmarin maatilan pelloilta tai naapuritiloilta. Tuotantoon käytetään siis vain maatalouden ja elintarviketeollisuuden jätteitä / toiminnan sivutuotteita. Reaktorista johdetaan kaasu puhdistimelle, joka poistaa siitä mm. hiilidioksidia, rikkivetyä ja vettä. Näin biokaasun metaanipitoisuus nousee 92-98 %:iin. Tämän jälkeen kaasu paineistetaan pulloihin ja se on valmista tankattavaksi. Biokaasun tuottoa, koostumusta ja puhdistumista valvotaan jatkuvatoimisilla metaani- ja kosteusmittareilla.

Puhdistettu biokaasu (CBG) vastaa maakaasua ja molemmat käyvät CNG-autoihin.

CBG=Compressed BioGas

CNG=Compressed Natural Gas

 

Tutkitusti ympäristöystävällisin polttoaine!

Elinkaarianalyysien mukaan lannasta tuotetun biokaasun kasvihuonekaasupäästövaikutus on negatiivinen, toisin kuin millään muulla liikenteen polttoaineella! Tutkimustuloksiin pääset tästä linkistä.

Edullisin liikenteen polttoaine!

Iltasanomat ja Auto Bild Suomi ovat tehneet polttoainevertailun, jossa todettiin maa/biokaasun olevan edullisin liikenteen polttoaine kaikilla ajokilometreillä. Julkaisun voi lukea täältä.

Tervetuloa tankkaamaan kotimaista lähi-polttoainetta!