Biokaasun tankkausasema, Laukaa

Uutiset

Täysbiokaasun hinta 1,40 eur/kg (sis. Alv.) Hinta on pysynyt samana vuodesta 2016. 

27.4.2017 Saatavilla nurmilannoitetta kotipuutarhaan. Lisätietoja.

Sijainti

Metener Oy:n suunnittelema ja rakentama julkinen biokaasun tankkausasema sijaitsee osoitteessa:

Vaajakoskentie 104, 41310 Leppävesi (+62° 19′ 26.73″, +25° 52′ 21.04″).

Asema on hyvin saavutetavissa pohjois-eteläsuuntaiselle liikenteelle uuden Tikkakoski-Leppävesi-Vaajakoski tien ansiosta.

Aseman toiminta ja maksaminen

Tankkaus onnistuu käteisellä tai erillisellä tankkauskortilla. Huom. ei pankkikortilla.

Tankkauskortin saat täyttämällä tämän hakemuksen. Voit palauttaa sen postitse (Erkki Kalmari Vaajakoskentie 104 41310 Leppävesi) tai sähköpostilla: juha.luostarinen@metener.fi.

Saatuasi kortin, voit asioida asemalla omaan tahtiin mihin vuorokauden aikaan tahansa. Maksaessasi käteisellä, voit soittaa vähän ennen saapumistasi Erkille 0400 546 590.

Tankkausasema vastaa toiminnaltaan Gasum Oy asemia eli mikäli näitä on käyttänyt, myös Metener aseman käyttö on helppoa.

Lisätietoa polttoaineesta:

Mitä kaasua?

Biokaasua syntyy mikrobitoiminnan tuloksena eloperäisestä aineesta hapettomissa oloissa.

Liikenteeseen myytävä biokaasu on tehty mm. karjanlannasta, elintarviketeollisuuden sivutuotteista (panimon mäski, meijerin maitojäte), ylijäämänurmesta ja oljesta, jotka ovat peräisin Kalmarin maatilan pelloilta tai naapuritiloilta. Tuotantoon käytetään siis vain maatalouden ja elintarviketeollisuuden jätteitä / toiminnan sivutuotteita. Reaktorista johdetaan kaasu puhdistimelle, joka poistaa siitä mm. hiilidioksidia, rikkivetyä ja vettä. Näin biokaasun metaanipitoisuus nousee 92-98 %:iin. Tämän jälkeen kaasu paineistetaan pulloihin ja se on valmista tankattavaksi. Biokaasun tuottoa, koostumusta ja puhdistumista valvotaan jatkuvatoimisilla metaani- ja kosteusmittareilla.

Puhdistettu biokaasu (CBG) vastaa maakaasua ja molemmat käyvät CNG-autoihin.

CBG=Compressed BioGas

CNG=Compressed Natural Gas

 

Tutkitusti ympäristöystävällisin polttoaine!

Elinkaarianalyysien mukaan lannasta tuotetun biokaasun kasvihuonekaasupäästövaikutus on negatiivinen, toisin kuin millään muulla liikenteen polttoaineella! Tutkimustuloksiin pääset tästä linkistä.

Edullisin liikenteen polttoaine!

Iltasanomat ja Auto Bild Suomi ovat tehneet polttoainevertailun, jossa todettiin maa/biokaasun olevan edullisin liikenteen polttoaine kaikilla ajokilometreillä. Julkaisun voi lukea täältä.

Tervetuloa tankkaamaan kotimaista lähi-polttoainetta!